ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνο:
Τηλεομοιότυπο:
Μενού

28/01/2015 - 01/02/2015 Επίσκεψη μαθητών απο άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στην Κύπρο στο πλαίσο Πρόγραμμα Comenıus

Το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου συμμετέχει στο διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο «Παράδοση, Διαφορετικότητα και Αποδοχή».Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν και άλλες πέντε χώρες, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Η συντονίστρια χώρα του προγράμματος είναι η Κύπρος. Από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι και τη 1η Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πέμπτη  συνάντηση του προγράμματος με μαθητές και καθηγητές από τις υπόλοιπες χώρες στη Κύπρο.
Ο βασικότερος σκοπός της συνάντησης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές των έξι χωρών να γνωριστούν μεταξύ τους, μέσω παιγνιδιών και διάφορων άλλων δραστηριοτήτων. Επίσης, οι μαθητές παρουσίασαν τις χώρες τους, την παράδοση, τον πολιτισμό, τα έθιμα και τα τοπικά προϊόντα τους μέσω βίντεο.
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό μέρος της συνάντησης, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το κατεχόμενο σχολείο στο Ριζοκάρπασο, την περιοχή εκεί  και διάφορα άλλα μέρη της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι, οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι συμμετέχοντες έφυγαν από τη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η επόμενη και τελευταία συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτη στη Φιλανδία.